Forår 2018
"Dyrenes forunderlige færd" - Foråret i Hammel Billedskole skal handle om dyr: søde dyr, truede dyr, totemdyr, design dyr, filt dyr, store dyr, små dyr, 3D dyr, Noahs ark dyr.
Efterår 2017
"Rundt Om Træet" - Efterår betyder at vi ser træerne forfalde, smukke farver kommer frem, og grafiske stramme linier viser sig i naturen.
Forår 2017
"At rejse er at leve" - Hvordan kan vi forvandle en kuffert til et rejseminde? Foråret skal bruges til at forme figurer og ting i naturmaterialer, som kan beskrive en rejse eller en stund fra en ferie/ friweekend eller frirum.
Forår 2016
"At dele og give" - Vi arbejder på papir, udforsker det at dele papirer og arbejde på samme papir.! Vi arbejder Abstrakt på lærreder med mange lag af forskellig materialer.
Ugly Cats med Hats 2015
Billedskolen afholdt i maj en workshop, hvor der blev syet/lavet "Ugly Cats med Hats".
Sommerbilledskole 2015
"Kunst der smager" - der blev malet med mad, formet flere forskellige ansigter, dyr og farverne i frugt og grøntsager blev udnyttet til mange figurer.
Ugly Cats med Hats 2015
Foråret 2015
Med emnet - "Finurlige væsener fra Eventyrets verden" blev der arbejdet med blyant og kultegning, skyggetegning, formet personer i staniol, lærreder som forvandles til "vendescener", "vendebilleder", snore, ståltråd, bogstaver og akrylmaling.
Der blev læst højt af danske eventyr, som inspiration til videre arbejde.
Efteråret 2014
"Ved vejen lå et hus" ...... "men hvilket hus?"
Vi skal kigge på huse fra flere forskellige vinkler. Perspektiverer, kreerer, dekorerer, skraverer, planerer og spadserer. Vi klipper, trykker, kradser, skærer, former, maler, river og inspirerer.
Foråret 2014
Forårssæsonen 2014 har emnet "Leg med ord og bogstaver". -Vi skal lave ord/billedsamle bog, -vi skal sende Mail Art til andre billedskoleelever fra en anden Billedskole, -nogle skal lave skulpturer, -vi skal rundt til bekendte med dørskilte, mm.
Efteråret 2013
Efterårssæsonenes emne er "Mange af én ting". Det vil sige at vi skal SE på steder hvor ting optræder mange gange. Vi starter med at SE på hinandens øjne. Vi skal tegne og udforske hvordan mange af samme slags, er både ens og forskellige på en gang!! Derefter skal vi arbejde med teknikken collage, og derigennem SE hvor forskellige ting kan blive, og vi skal på foto tur på gåben rundt i Hammel, og finde/ SE steder hvor ”mange af én ting” findes.? Ud fra de billeder vi tager, skal der laves billeder, med overføring af motiver fra turen. Vi skal udfordres med at sy én ting mere tydelig/ fremhæve én ting på billedet.
Foråret 2013
Emnet for forårssæsonen hedder Farverskov og Hammel Billedskole udstiller sammen med Ulstrup og Hinnerup Billedskoler den 15.5.13 i Uhresalen i Hinnerup. I Hammel billedskole skal vi lade os inspirere af Anne Juul Christoffersen (www.annejuul.dk). Vi skal lave aftryk af vores fødder, som kan vandre gennem udstillingen i Uhresalen og de gamle tørrede juletræer vil komme til at indgå i udstillingen i det farvevalg, som vi skal arbejde med. Der skal også laves svampe. Der vil være udfordringer for både små som store.
Efteråret 2012
Temaet for efteråret 2012 er \"Vilde dyr og trofæer\". Vi skal tegne vilde dyr og trofæer efter opstillinger og billeder, male og arbejde med at sammensætte mange forskellige materialer til vores egne trofæer. Hans Scherfig og Bjørn Nørgaard er de kunstnere, der skal inspirere vores arbejde.
Sommerbilledskole 2012
Temaet for dette års sommerbilledskole er UD I DET BLÅ. Vi skal beskæftige os med blå på flere forskellige måder. Det kan være blå billeder, det blå rum eller arbejde med det blå i uderummet. Vi skal se på blå som farve men også se på blå som stemning.
Foråret 2012
Temaet for forårssæsonen 2012 er kunstmaleren Otto Frello, som vi skal fabulere over. Vi skal arbejde ud fra hans billeder og igennem vores arbejde kommer vi til at arbejde med mange forskellige materialer. Det kan være at arbejde på træ, med ler, med stof, på lærred, med metal, med pap og meget andet.
Efteråret 2011
Temaet for efteråret 2011 er Cup Cakes. Grunden er den enkle, at billedskolen den 25.10. fylder 15 år, som skal fejres på bedste vis. Til enhver fødselsdag hører kager og derfor Cup Cakes. Vi skal arbejde med ler, skulptur, tegning og maleri og materialerne vil være af forskellig slags - såvel indkøbte som indsamlede.
Sommerbilledskole 2011
Temaet for sommerbilledskolen 2011 er kopper. Det kopper kan fortælle og det man kan skabe af kopper. Eleverne kommer til at arbejde med forskellige materialer deriblandt mosaik, gips, krukker og maleri.
Foråret 2011
Temaet for forårssæsonen 2011 har været den østrigske kunstner Hundertwasser, der døde i 2000. Eleverne skal arbejde med at sætte organiske former sammen med menneskeskabte ting på en interessant måde. Samtidig vil der blive arbejdet meget med mange forskellige farver. I løbet af sæsonen får vi besøg af kunstneren Ginette Wien, som skal lede os gennem arbejdet med at lave et fabeldyr i selvhærdende ler.
Efteråret 2010
Temaet for efterårssæsonen 2010 er "Ugler". Eleverne skal arbejde med tegning, dybtryk, linoleumstryk og maleri, hvor vi vil lade os inspirere af kunstneren Leif Sylvester. Udover ovenstående lægges der vægt på efterårsfarverne. I løbet af sæsonen vil der være en udflugt til Silkeborg Bad, hvor kunstneren Lars Svanholm udstiller.
Sommerbilledskole 2010
Temaet for sommerbilledskolens arbejde 2010 er "Firkanter". Eleverne skal i denne sæson arbejde med firkanter på forskellige måder. Der skal skæres, formes og udarbejdes mønstre i selvhærdende ler. Der skal laves billeder, der består af firkanter. Eleverne kommer også til at male deres egen kubelysestage.
Forår 2010
Temaet for forårets arbejde i Billedskolen 2010 er "Sort og hvidt - meget lidt farve". Eleverne skal i denne sæson arbejde med sorte og hvide effekter på mange forskellige måder og med mange forskellige materialer. Det er f.esk. bly, kul og tusch. Der skal også skabes sort-hvide skulpturer